Projekat Novi Sad Greeters, koji je započet pre nekoliko meseci, počinje sa svojom realizacijom. Novi Sad Greeters je odnedavno deo zvanične svetske griter mreže – Global Greeter Network.

Cilj ovog projekta je da se stvori baza volontera koji bi na jedinstven način predstavili Novi Sad zainteresovanim turistima. Tako će se dati doprinos prepoznatljivosti Novog Sada, kao turističke destinacije, što će imati za posledicu stvaranje trajnog pozitivnog imidža.

NS Griteri su pozitivne, nasmejane, fleksibilne, predusretljive i komunikativne osobe, različitih profila, ponosni na svoj grad i spremni da predstave gradske prostore iz drugačijeg ugla. Oni će nekoliko sati u toku dana biti domaćini svim zainteresovanim posetiocima zbog kojih će se Novi Sad zavoleti još više. To su volonteri koji za svoje usluge ne očekuju novac nego osmeh i prijatelji koji će olakšati turistima boravak u gradu i učiniti ga još prijatnijim.

Ukoliko volite grad u kojem živite i poznajete ga dovoljno dobro da biste podelili iskustva i preneli emocije na posetioce, imate mogućnost da to i učinite. Prvi korak ka profilisanju vas kao Gritera jeste da popunite obrazac na zvaničnoj veb stranici novosadskih gritera.

Prijavljeni kandidati proći će adekvatnu obuku i biće registrovani u zvaničnoj bazi novosadskih gritera. Obuka će se obaviti na Fakultetu za sport i turizam – TIMS, trajaće tri dana, a prethodno će se obaviti intervjui sa prijavljenim kandidatima. Pravo da se prijave imaju svi oni koji žive, studiraju ili rade u Novom Sadu. Pol, godine i obrazovanje nisu prepreka za prijavljivanje na Konkurs za NS Gritera. Dobrodošli su svi koji znaju strane jezike, komunikativni su i srdačni. Svi prijavljeni kandidati biće blagovremeno obavešteni o terminima intervjua i obuke, a svoje podatke će ostaviti prilikom popunjavanja prijave.